Eteläesplanadi 16 virastotalo

Sähkönkulutus
tavoitetasosta
17%   Kulutus
ennallaan
Kuvaus Helsingissä Kaartinkaupungissa sijaitseva jugend-rakennus suunniteltiin alun perin Hypoteekkiyhdistyksen käyttöön. Kohde on yksi Lars Sonckin päätöistä ja kuuluu nykyisin valtion suojeltavien rakennusten listalle. Rakennus valmistui vuonna 1909 ja siirtyi valtion omistukseen vuonna 1939 minkä jälkeen siinä on toiminut Kansaneläkelaitos, Kouluhallitus ja nykyisin liikenne- ja viestintäministeriö.

Rakennus peruskorjattiin vuosina 2009–2011. Peruskorjauksessa virastotalo päivitettiin nykyaikaiseen toimistokäyttöön, korostaen kuitenkin rakennuksen alkuperäistä tyyliä. Peruskorjauksen lähtökohtana olikin historiallisten piirteiden ja alkuperäisten materiaalien säilyttäminen.
Alueellinen
yhteyshenkilö
Pasi Hyyppä
Yhteystiedot >
Energiatodistus Tutustu kohteen energiatodistukseen (pdf)

Energiatodistuksen tavoitteena on antaa mahdollisuus seurata rakennusten energiankulutusta riippumatta siitä mikä lämmitysmuoto on sekä mahdollistaa vastaavien rakennusten energiatehokkuuden vertailua.
Energiatehokkuutta mitataan energialuokka-asteikolla A-G.

Energiatodistuksessa kerrotaan rakennuksen tarvitsema lämmitysenergia, laite- ja kiinteistösähkö, jäähdytysenergia sekä niiden pohjalta laskettu, bruttopinta-alaan suhteutettu energiatehokkuusluku.

Sähkön vuorokausikulutus

Kulutus ennallaan   Kulutus tavoitetasosta 17%  

Sähköä kulunut yhteensä 1470 kWh