Meritullinkatu 10 virastotalo

Sähkönkulutus
tavoitetasosta
4%   Kulutus
ennallaan
Kuvaus Meritullinkatu 10:n kiinteistö on muodostettu kahdesta vierekkäisestä toisiinsa sisäisillä yhteyksillä liitetyistä kiinteistöistä. Niiden entiset osoitteet ovat Rauhankatu 4 ja Kirkkokatu 3.
Kiinteistön vanhin osa, 1914 valmistunut Rauhankatu 4, rakennettiin alun perin yleisten rakennusten ylihallituksen ja maanmittaushallituksen toimistotaloksi. Rakennuksen suunnitteli arkkitehti Georg Wasastjerna. Opetusministeriön käyttöön rakennus siirtyi 1968. Rakennuksen tyyli on klassismi. Virastotalo Kirkkokatu 3:n suunnitteli yleisten rakennusten ylihallitus ja se rakennettiin maanmittaushallituksen käyttöön vuonna 1925.

Rakennukset on peruskorjattu ja muutettu kahdessa vaiheessa vuosina 1983 - 1987. Korjaustöiden lähtökohtana oli rakennusten yhdistäminen ja pääsisäänkäynnin sijoittaminen Meritullinkadun puolelle.
Kiinteistössä on kaksi pihaa. Kirkkokatu 3:n piha toimii huoltopihana ja sen kautta liikuntaesteisillä on pääsy keskushisseille. Rauhankatu 4:n suljettu sisäpiha on kokonaistaideteos taiteilijatyöryhmältä Kaj Franck, Lauri Anttila ja Olli Tamminen. Piha on Valtion taideteostoimikunnan tilaustyö.
Alueellinen
yhteyshenkilö
Pasi Hyyppä
Yhteystiedot >
Energiatodistus Tutustu kohteen energiatodistukseen (pdf)

Energiatodistuksen tavoitteena on antaa mahdollisuus seurata rakennusten energiankulutusta riippumatta siitä mikä lämmitysmuoto on sekä mahdollistaa vastaavien rakennusten energiatehokkuuden vertailua.
Energiatehokkuutta mitataan energialuokka-asteikolla A-G.

Energiatodistuksessa kerrotaan rakennuksen tarvitsema lämmitysenergia, laite- ja kiinteistösähkö, jäähdytysenergia sekä niiden pohjalta laskettu, bruttopinta-alaan suhteutettu energiatehokkuusluku.

Sähkön vuorokausikulutus

Kulutus ennallaan   Kulutus tavoitetasosta 4%  

Sähköä kulunut yhteensä 1960 kWh