Pohjoisesplanadi 3 virastotalo

Sähkönkulutus
tavoitetasosta
-3%   Kulutus
ennallaan
Kuvaus Pohjoisesplanadi 3:n rakennutti satamakapteeni C. G. Castegren. Talo valmistui kokonaisuudessaan 1830-luvulla. Alimmassa kerroksessa oli myymälätiloja ja varastoja ja ylemmässä kerroksessa kaksi asuntoa. Myöhemmin rakennus vaihtoi useita kertoja omistajaa ja sitä korotettiin ja laajennettiin. Rapatun uusrenessanssityylisen rakennuksen pinta-ala on 5948 m2.

Vuosien varrella rakennuksessa on tehty useita muutos- ja korjaustöitä. Uusin peruskorjaus valmistui 2009. Pääsuunnittelija oli arkkitehtitoimisto Timo Jokinen Oy. Museovirasto valvoi töitä. Sisätiloja restauroitiin ja parannettiin työskentelyolosuhteita esimerkiksi uusimalla ilmastointijärjestelmä. Kolmanteen kerrokseen rakennettiin uusi oikeussali.
Alueellinen
yhteyshenkilö
Pasi Hyyppä
Yhteystiedot >
Energiatodistus Tutustu kohteen energiatodistukseen (pdf)

Energiatodistuksen tavoitteena on antaa mahdollisuus seurata rakennusten energiankulutusta riippumatta siitä mikä lämmitysmuoto on sekä mahdollistaa vastaavien rakennusten energiatehokkuuden vertailua.
Energiatehokkuutta mitataan energialuokka-asteikolla A-G.

Energiatodistuksessa kerrotaan rakennuksen tarvitsema lämmitysenergia, laite- ja kiinteistösähkö, jäähdytysenergia sekä niiden pohjalta laskettu, bruttopinta-alaan suhteutettu energiatehokkuusluku.

Sähkön vuorokausikulutus

Kulutus ennallaan   Kulutus tavoitetasosta -3%  

Sähköä kulunut yhteensä 30 kWh