Kirkkokatu 6 (4-6)

Sähkönkulutus
tavoitetasosta
9%   Kulutus
nouseva
Kuvaus Kirkkokatu 6:ssa sijaitsevassa entisessä koulussa toimii Tieteiden talo. Tieteellisten seurain valtuuskunnan hallinnoimassa kohteessa on pääasiassa kokous- ja juhlatiloja.

1920-luvun klassismia edustavan rakennuksen suunnitteli arkkitehti Elsa Arokallio. Se rakennettiin kahdessa vaiheessa 1922 ja 1925. Uuteen käyttötarkoitukseensa rakennus remontoitiin 1996-1997.Suunnittelijoina toimivat arkkitehdit Vilhelm Helander ja Juha Leiviskä.

Käyttötarkoituksen muuttuessa on pääosin pystytty säilyttämään alkuperäiset sisätilat ja yksityiskohdat. Kouluajoista muistuttaa ensimmäisen kerroksen kongressitilaksi muutettu voimistelusali. Talon ensimmäisessä kerroksessa toimii Tiedekahvila, joka palvelee niin talon käyttäjiä kuin yleisöä.
Alueellinen
yhteyshenkilö
Pasi Hyyppä
Yhteystiedot >
Energiatodistus Tutustu kohteen energiatodistukseen (pdf)

Energiatodistuksen tavoitteena on antaa mahdollisuus seurata rakennusten energiankulutusta riippumatta siitä mikä lämmitysmuoto on sekä mahdollistaa vastaavien rakennusten energiatehokkuuden vertailua.
Energiatehokkuutta mitataan energialuokka-asteikolla A-G.

Energiatodistuksessa kerrotaan rakennuksen tarvitsema lämmitysenergia, laite- ja kiinteistösähkö, jäähdytysenergia sekä niiden pohjalta laskettu, bruttopinta-alaan suhteutettu energiatehokkuusluku.

Sähkön vuorokausikulutus

Kulutus nouseva   Kulutus tavoitetasosta 9%  

Sähköä kulunut yhteensä 392 kWh