Helsingin ranskalais-suomalainen koulu

Sähkönkulutus
tavoitetasosta
7%   Kulutus
nouseva
Kuvaus Helsingin ranskalais-suomalaisen koulun toiminta alkoi jo 1938, kun Catherine Servé perusti Helsinkiin ranskankielisen leikkikoulun. Helsingin ranskalais-suomalaisen yhteislyseon 1. luokka aloitti toimintansa 1956. Samana vuonna valmistui koulutalo Laivurinkadulle. Koulu muutti nykyisiin tiloihinsa Munkkivuoren yhteiskoululle 1994.
Munkkivuoren yhteiskoulun on suunnitellut arkkitehti Toivo Korhonen ja uudisrakennuksen arkkitehti Aarne von Boehm. Päärakennus on otettu käyttöön 1959 ja uudisrakennus 1994. Betonirunkoisessa rakennuksessa on kaksi maanpäällistä kerrosta ja kellari. Julkisivut ovat valkeaksi maalattua betonia ja sileää rappausta. Helsingin kaupunginmuseon Munkkiniemen rakennusinventoinnin tuloksien mukaan rakennuksen arkkitehtuuri on erittäin harkittua ja viimeisteltyä ja rakennus on säilynyt osin alkuperäisessä asussaan. Kohteeseen liittyy myös paikallishistoriallisia arvoja.
Kohteen huoneistoala on noin 8900 m2 ja lämmin tilavuus 42000 m3.
Alueellinen
yhteyshenkilö
Pasi Hyyppä
Yhteystiedot >
Energiatodistus Tutustu kohteen energiatodistukseen (pdf)

Energiatodistuksen tavoitteena on antaa mahdollisuus seurata rakennusten energiankulutusta riippumatta siitä mikä lämmitysmuoto on sekä mahdollistaa vastaavien rakennusten energiatehokkuuden vertailua.
Energiatehokkuutta mitataan energialuokka-asteikolla A-G.

Energiatodistuksessa kerrotaan rakennuksen tarvitsema lämmitysenergia, laite- ja kiinteistösähkö, jäähdytysenergia sekä niiden pohjalta laskettu, bruttopinta-alaan suhteutettu energiatehokkuusluku.

Sähkön vuorokausikulutus

Kulutus nouseva   Kulutus tavoitetasosta 7%  

Sähköä kulunut yhteensä 2378 kWh