Kajaanin virastotalo

Sähkönkulutus
tavoitetasosta
12%   Kulutus
ennallaan
Kuvaus Kajaanin virastotalokampuksen punatiiliset rakennukset muodostavat kaupungin keskustalle leimaa-antavan, arvokkaan kokonaisuuden. Rakennukset sijaitsevat vierekkäin samassa korttelissa. Vanhan virastotalon ja Vanhan paloaseman käyntiosoite on Kalliokatu 4, uuden virastotalon Kalliokatu 2 ja Oikeus- ja poliisitalon Lönnrotinkatu 2.
Vanha virastotalo on peruskorjattu vuosina 1985 - 1988. Rakennusta on laajennettu 2006. Vuosien mittaan virastotalossa on tehty lukuisia tilamuutoksia ja nykyaikaistettu taloteknisiä järjestelmiä. Uusi virastotalo ja oikeus- ja poliisitalo rakennettiin Vanhan virastotalon rinnalle 80 - 90-lukujen vaihteessa. Vuonna 2009 varsinaisesta käyttötarkoituksestaan tyhjäksi jäänyt, viereisellä tontilla sijaitseva kulttuurihistoriallisesti arvokas Vanha paloasema hankittiin tyydyttämään valtion virastojen kasvavaa tilantarvetta. Rakennuksissa on tilaa yhteensä n. 20950 brm2.
Alueellinen
yhteyshenkilö
Juho Määttä
Yhteystiedot >
Energiatodistus Tutustu kohteen energiatodistukseen (pdf)

Energiatodistuksen tavoitteena on antaa mahdollisuus seurata rakennusten energiankulutusta riippumatta siitä mikä lämmitysmuoto on sekä mahdollistaa vastaavien rakennusten energiatehokkuuden vertailua.
Energiatehokkuutta mitataan energialuokka-asteikolla A-G.

Energiatodistuksessa kerrotaan rakennuksen tarvitsema lämmitysenergia, laite- ja kiinteistösähkö, jäähdytysenergia sekä niiden pohjalta laskettu, bruttopinta-alaan suhteutettu energiatehokkuusluku.

Sähkön vuorokausikulutus

Kulutus ennallaan   Kulutus tavoitetasosta 12%  

Sähköä kulunut yhteensä 1333 kWh