Rovaniemen hovioikeus

Sähkönkulutus
tavoitetasosta
-7%   Kulutus
ennallaan
Kuvaus Vuonna 1994 aloitettiin Suomen Pankin käytössä aiemmin olleen rakennuksen saneeraus hovioikeuden toimitiloiksi. Hovioikeus muutti rakennukseen syyskuun lopussa 1995.

Rakennuksen suunnitteli arkkitehti Pekka Ojonen. Toimitalon ulko-ovet on suunnitellut rovaniemeläissyntyinen kuvanveistäjä Matti Nurminen. Taideteos on nimeltään Käräjäkivet ja se kuvaa vanhaa oikeutta, jolloin kansa kokoontui käräjäkiville ratkaisemaan riita- ja rikosasioita. Talossa on yksittäisten työhuoneiden ja osastojen istuntosalien lisäksi muun muassa kirjasto, kaksi suullisen käsittelyn istuntosalia, auditorio ja neuvotteluhuoneita.
Alueellinen
yhteyshenkilö
Juho Määttä
Yhteystiedot >
Energiatodistus Tutustu kohteen energiatodistukseen (pdf)

Energiatodistuksen tavoitteena on antaa mahdollisuus seurata rakennusten energiankulutusta riippumatta siitä mikä lämmitysmuoto on sekä mahdollistaa vastaavien rakennusten energiatehokkuuden vertailua.
Energiatehokkuutta mitataan energialuokka-asteikolla A-G.

Energiatodistuksessa kerrotaan rakennuksen tarvitsema lämmitysenergia, laite- ja kiinteistösähkö, jäähdytysenergia sekä niiden pohjalta laskettu, bruttopinta-alaan suhteutettu energiatehokkuusluku.

Sähkön vuorokausikulutus

Kulutus ennallaan   Kulutus tavoitetasosta -7%  

Sähköä kulunut yhteensä 916 kWh