Kemin oikeustalo

Sähkönkulutus
tavoitetasosta
-12%   Kulutus
ennallaan
Kuvaus Kemin oikeustalon rakentamiseen antoi sysäyksen valtioneuvoston vuonna 2001 tekemä päätös. Sen mukaan Kemin ja Tornion käräjäoikeuksien tuomiopiirit päätettiin yhdistää ja toiminta siirtää saman katon alle. Suunnittelu käynnistyi vuonna 2003, ja vuoden 2005 elokuussa Kemi-Tornion käräjäoikeus pääsi muuttamaan uusiin tiloihin. Maanalainen tunneli yhdistää oikeustalon ja virastotalossa kadun toisella puolella sijaitsevan poliisilaitoksen.

Oikeustalossa työskentelee kaikkiaan runsaat 30 henkilöä. Tilaa on n. 3 000 bruttoneliötä. Hyötyalaa on 1788 neliötä. Suurin sali on kooltaan 125 neliötä, ja pohjamuodoltaan pyöreä. Talossa on myös kaksi pienempää oikeussalia, sekä laajennusvaraa neljännelle salille. Näyttävän tuloaulan sekä salien lisäksi ensimmäiseen kerrokseen sijoittuvat haastemiesten, todistajien, syyttäjien ja lautamiesten huoneet.

Oikeustalon toisesta kerroksesta löytyvät yleisökanslia ja siihen liittyvät toimistotilat. Kolmanteen kerrokseen sijoittuvat tuomarien työhuoneet. Oikeustalon korkeimmassa paikassa, neljännessä kerroksessa, sijaitsevat henkilöstön taukotilat sekä talotekniset tilat.
Alueellinen
yhteyshenkilö
Juho Määttä
Yhteystiedot >
Energiatodistus Tutustu kohteen energiatodistukseen (pdf)

Energiatodistuksen tavoitteena on antaa mahdollisuus seurata rakennusten energiankulutusta riippumatta siitä mikä lämmitysmuoto on sekä mahdollistaa vastaavien rakennusten energiatehokkuuden vertailua.
Energiatehokkuutta mitataan energialuokka-asteikolla A-G.

Energiatodistuksessa kerrotaan rakennuksen tarvitsema lämmitysenergia, laite- ja kiinteistösähkö, jäähdytysenergia sekä niiden pohjalta laskettu, bruttopinta-alaan suhteutettu energiatehokkuusluku.

Sähkön vuorokausikulutus

Kulutus ennallaan   Kulutus tavoitetasosta -12%  

Sähköä kulunut yhteensä 496 kWh